Radera en person

För att radera en person från BRP behöver du anonymisera profilen. För att göra detta behöver din roll rättigheten "Personer - Markera för anonymisering". Det är inte möjligt att anonymisera en person med ett aktivt abonnemang, odebiterade bokningar eller ett värdekort med kvarvarande värde (gäller även inaktiva värdekort).

Följ stegen nedan för att radera en person från BRP:

1. Gå till Back Office > Personer. Sök fram personen du vill radera

2. Markera personen och klicka på papperskorgen

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/r6ms7AfNBJlRmacwOY2Jsuk8NBrOi5fMpY1ye4BU.pngpng
Klicka för större bild
  1. Personen är nu markerad för anonymisering, men inte raderad ännu. För att radera personen behöver du nu klicka på "GDPR" och "Slutför anonymisering". För att kunna göra detta behöver din roll ha rättigheten "Personer - Slutför anonymisering"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/mtc4tNQ3T3d05Ze1zUt0TYW2IO3iuW7q2on2tUnR.pngpng

Ångra anonymisering av en person

1. Gå till Back Office > Personer. Sök fram personen

2. Markera profilen och klicka på "GDPR" > "Avmarkera för anonymisering"

OBS! När en persons anonymisering har slutförts kan man inte längre ångra den, bara om personen enbart har markerats för anonymisering.