Skapa och använda en rabattkod

OBS! För att administrera rabattkoder behöver din roll ha rättigheten "Rabattkoder". Om du inte har denna rättighet, kontakta närmsta chef för att lägga till den

Skapa en rabattkod

1. Gå till Configuration > Produkter > Rabattkoder

2. Klicka på + (plustecknet) för att skapa en ny

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/aKrf1OBZTYAdTpg0DOaxC2EQKZIJxVkLUHWCA3nS.pngpng
Tryck för större bild
  1. Ange ett namn på rabattkoden. Detta är även själva koden som ska fyllas i om er kund ska använda rabattkoden i webb/app

2. Ange hur många procents rabatt koden ger. Detta måste vara ett heltal

3. Om rabattkoden enbart ska vara giltig mellan ett specifikt datumintervall, ange start- och slutdatum

4. Bocka i "Giltig för standard prislista" alternativt låt den vara urbockad och välj specifika prislistor som denna rabattkod ska gälla för

1. Även om en prislista redan är rabatterad så går det att tillämpa en rabattkod så länge rabattkoden är kopplad till produkten. Rabatten kan alltså i praktiken kombineras med andra rabatter.

2. Om du inte bockat i "Giltig för standardprislista" kommer det inte gå att tillämpa rabattkoden på en kund som inte har den prislista som koden gäller för.

5. Klicka på "OK"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/AQ8K8wdydjnVojtHj1Nc1P2CYWn4aY9i186tioa1.pngpng

Koppla en rabattkod till en produkt

När du har skapat en rabattkod behöver den kopplas till de produkter den ska gälla för

1. Gå till Configuration > Produkter > Produkter

2. Sök fram produkten

3. Markera produkten > Klicka på "Koppla rabattkod"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/yzY5Dri6awPkIsLV8TJ2T22llL1Sm0fPEme4SKWF.pngpng
Tryck för större bild
  1. Välj rabattkoden från rullistan

2. Klicka på "Slutför"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/6jRYqbPQilnMs7v5jBMN7R1UzGsHD0o3TzHl6iP0.pngpng

För att se om en rabattkod är kopplad till en produkt kan du gå in på själva produkten i Configuration > Klicka på fliken "Pris":

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/92VBYXBkkIPxncZHcaH3YnFryIorUnApuZD57Vvv.pngpng

Radera en rabattkod

1. Gå till Configuration > Produkter > Rabattkoder

2. Markera rabattkoden du vill radera och klicka på papperskorgen

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/cO180RXM1scgdmwIQVnjDzKngjzG9xxIaMkdTZi5.pngpng
Tryck för större bild

OBS! När en rabattkod raderas så försvinner den även från alla produkter som den har kopplats till.

Radera en rabattkod från en produkt

Följ stegen nedan om du vill ta bort rabattkoden från en specifik produkt utan att den försvinner från alla produkter som den har kopplats till

1. Gå till Configuration > Produkter > Produkter

2. Sök fram produkten

3. Markera produkten > Klicka på "Ta bort rabattkoder"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/oYiaxkDTpdXO35djRwm6PPaRdFwFAwEXbPbbNSx2.pngpng
  1. Välj rabattkoden från rullistan

2. Klicka på "Slutför"

Tillämpa en rabattkod i kassan (Point of Sale)

1. Välj en produkt som vanligt

2. Klicka på de tre prickarna ovanför kvittoraden > Klicka på "Välj rabattkoder"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/6ZFXCQtyJwnnQYiv9FcsGgK6lDLHjc0eElma40RV.pngpng
Tryck för större bild
  1. Markera rabattkoden du vill applicera > Klicka på "Välj"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/H4oiPlBhlNm14cYisgkS9mM7qSly0p4oB1ax5wHR.pngpng
  1. Rabatten räknas nu ut enligt den procentsats som är vald för rabattkoden och det nya priset visas på kvittoraden:

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/1cSRNDsEvnQtoabrRYehAvWfgqYcS4wqTQIh9rvi.pngpng

När en rabattkod appliceras på ett abonnemang vid försäljning så gäller den på första debiteringen och så länge abonnemangets prisgarantilängd varar

Tillämpa en rabattkod på webben/appen

När en produkt har lagts i kundvagnen kan man lägga till en rabattkod i sista steget.

1. Klicka på "Har du en rabattkod? Lägg till den här"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/yxSuhMrxfY4U0mkcSYQTQKAHpg31ZBt9ASMQIOBv.pngpng
Tryck för större bild
  1. Skriv in rabattkoden (namnet på rabattkoden) > Klicka på "Lägg till"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/o0KS6lXOTJCoTxO9WdnMvYLkgGKWSv79Qd7rFcvz.pngpng
  1. Rabattkoden räknas nu ut enligt den procentsats som är vald för rabattkoden och det nya priset visas på kvittoraden:

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/uNjuzaJp60V424SBy7qnUIYMOBPqYZtLz64JkxkW.pngpng