Om pengar inte har dragits via autogiro/RCP

1. Se till att personen har ett aktivt autogiro- eller kortmedgivande. Autogiro- och kortmedgivande hittas i Back Office på personkortet under fliken “Ekonomi”. OBS! Om abonnemanget betalas av någon annan ska medgivandet ligga på den personen.

2. Se över fliken “Avvikelser” på abonnemanget för att se om abonnemanget är fryst eller har en friperiod som är anledningen till att det inte debiteras.

3. Se över “Historik” -fliken på abonnemanget för att se om det gjorts några ändringar som skulle kunna vara anledningen till att pengar inte har dragits. Det kan också bero på att exempelvis täckning saknas (inte tillräckligt med pengar på kontot).