Återbetalning via autogiro

Det är möjligt att återbetala en faktura via autogiro i BRP. Detta kan vara aktuellt om ex. ett abonnemang har debiterats av misstag och pengar har dragits från kundens konto som nu ska betalas tillbaka.

Börja med att kreditera fakturan:

1. Gå till Back Office > Personer > Sök fram kunden

2. Klicka på fliken "Ekonomi" och säkerställ att kunden fortfarande har ett aktivt autogiromedgivande

3. Klicka på fliken "Fakturor"

4. Markera fakturan som kunden inte skulle betala > Klicka på "Kreditera"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/NTp3zdmjNbvAczL6hqFOblIiTCRAC3UVKCO5eAKx.pngpng
Tryck för större bild
  1. Se till att "Kvitta mot originalfaktura" är ibockat:

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/KKMG0gv1jywqxbWmZMpAURxJYdy8fo1MmcYEySwC.pngpng
  1. Eftersom fakturan redan var betald har den nu ett minusbelopp under "Att betala"

2. Ändra förfallodag på fakturan till ett datum minst 3 dagar framåt i tiden

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/S3D85Miz7l87KQL02o12i1WTIZnmeUz3b0PGcnrs.pngpng
  1. Markera originalfakturan med minusbeloppet under "Att betala" > Klicka på "Autogiro"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/jQY6T9qJfMe04zjEkb3nQip2aXHhQ9zE6JMlFiMI.pngpng
  1. Bekräfta genom att klicka på "Ja"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/TJD6Gb1GMx96OgmwJO8hh9kt8d9pnzb8ZaASLZaP.pngpng

Pengarna kommer nu att återbetalas till samma konto som är registrerat i autogiromedgivandet.