Vyer i Resource Planner

En vy bestämmer hur bokningsschemat skall visas i BRP Resource Planner, t.ex. vilka resurser som ska finnas med i vyn och vilka klockslag som skall visas. Har man många resurser är det bra att använda sig av flera vyer för att lättare få överblick över lediga tider. Man kan t.ex. ha en vy med massörer, en med hudterapeuter, en med mindre konferensrum samt en med stora konferensrum.

Skapa en resursvy

1. Gå till BRP Configuration > Personal och Resurser >  Vyer

2. Välj "plustecken" för att skapa en ny

3. Ge vyn ett namn, exempelvis "1. Lokaler"

4. Ange starttid och sluttid - exempelvis anläggningens tidigaste öppningstid samt senaste stängningstid. Resursvyn kommer att visa resursernas bokningar mellan dessa tider.

5. Välj vilka resurser som ska visas i vyn genom att klicka på ikonen "penna".

6. Avsluta med "OK"

Tips: Inled vyns namn med ett nummer, t.ex. "1. Lokaler". Då kan du kontrollera den ordning i vilken vyerna visas.

Läs mer om vyer här.