Skapa en abonnemangsprodukt

1. Gå till Configuration > Produkter > Produkter

2. Klicka på + (plustecknet) > välj "Abonnemang" > klicka på "Välj"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/RHQXZLeyYeJR8AD2gVc5YJuxWurcCxayJqRYM9W1.pngpng
Tryck för större bild

Basuppgifter:

1. Ange ett namn på abonnemanget

2. Ange en beskrivning

3. Välj en produktgrupp. Detta styr var du ska ha möjligheten att välja produkten i andra sammanhang

4. Markera "Bokningsbar via internet" för att göra det möjligt att köpa abonnemanget på webben/appen

5. Markera "Visa i kassamenyn" för att kunna sälja abonnemanget via Point of Sale (kassan)

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/ayYWF3DbipJ8kDKPQV8xmS0tQjAco1KkWnQ2oBw2.pngpng

Bokföring:

1. Välj det konto som ska användas

2. Momsgrupp anges automatiskt efter det konto du väljer

3. Klicka på "Spara"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/3PFDqoZU1RtECYz1qHspzyF9KW9tSzdfKfdrBVPc.pngpng

Pris:

1. Klicka på + (plustecknet) under "Priser" för att skapa ett pris på produkten.

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/ZdVtb8p5cyBPcsKLMGA22rLMN7xm79cUqLj9jpwD.pngpng
  1. Ange ett pris. Priset du sätter här är vad kunden kommer att debiteras per debiteringsintervall (som vi väljer i ett senare skede). Ska kunden alltså betala månadsvis så sätter du månadskostnaden av abonnemanget här

2. Klicka på "OK"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/GRcFhgwvfrdjGilY1hVfOyONvbkTMm7JTaX4ctPE.pngpng
  1. Om du ska koppla en rabattkod till abonnemanget kan du göra det här

Skapa och använda en rabattkod

Abonnemang:

1. "Kräver medlemskap": Markera denna om det ska krävas att kunden har ett annat abonnemang som ger medlemskap för att kunna köpa detta abonnemang

2. Välj ett abonnemangsavtal under "Rapportmall för automatisk utskrift i kassa"

3. Debiteringsintervall: Hur ofta kunden ska debiteras för abonnemanget.

4. Prisgarantilängd: Anger längden för abonnemangets prisgaranti. Priset på abonnemanget är fast under denna tid. Oftast samma som bindningstiden

5. Justera betalning till månadsslut

1. "Nej" - Ingen justering mot månadsslut. Första debiteringen startar vid abonnemangets start och ett debiteringsintervall framåt

2. "Extra månad efter 15:e" - Om abonnemanget startar 1-15 i månaden blir första betalningen fram till den siste i samma månad. Startar abonnemanget 16-31 betalar kunden för innevarande månad + hela nästa månad

3. "Extra månad efter 10:e" - Om abonnemanget startar 1-10 i månaden blir första betalningen fram till den siste i samma månad. Startar abonnemanget 11-31 betalar kunden för innevarande månad + hela nästa månad

4. "Alltid en extra månad" - Kunden betalar för innevarande månad + hela nästa oavsett när abonnemanget startar

5. "Alltid två extra månader" - Kunden betalar för innevarande månad + två hela månader till

6. "Förskjuten förstadragning" - Om abonnemanget startar 1-15 i månaden blir första betalningen fram till den siste i samma månad. Startar abonnemanget 16-31 betalar kunden för innevarande månad + hela nästa månad. I tillägg till detta kommer Extra betalning sättas till ett månadsbelopp och debiterat till och med flyttas fram en extra månad. T.ex. ett abonnemang som kostar 300:- per månad tecknas den 18/3 får första debiteringen 18/3-30/4. Debiterat t.o.m. sätts dock till 31/5 så nästa betalning blir för juni men till dubbla beloppet, 600:-

7. "Innevarande månad" - Kunden betalar alltid för den innevarande månaden

6. "Förnyas automatiskt": Markera denna om abonnemanget ska förnyas efter varje debiteringsintervall

7. "Ingår i debiteringsrutin": Ska markeras för alla abonnemang där inte hela beloppet för abonnemanget har betalats vid försäljningstillfället, t.ex. autogiroabonnemang. En markering i detta fält innebär att produkten kommer att ingå i den månatliga debiteringsrutin som finns i BRP

8. Typ av betalsätt: Välj om abonnemanget ska betalas via engångsbetalning (kontant), autogiro eller återkommande kortbetalning (RCP)

9. Bindningstid: Anger under hur lång tid som kunden förbinder sig att betala för abonnemanget, oavsett hur ofta abonnemanget debiteras.

10. Uppsägningstid: Anger hur länge till kunden behöver betala från det att de säger upp abonnemanget. Uppsägningstiden påverkar inte bundna abonnemang under bindningstiden

11. "Justera uppsägning till månadsslut": Om ni har bockat i denna så innebär det att kunden får betala månaden ut, oavsett vilken dag i månaden de säger upp abonnemanget.

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/BjUfwZpf0iRPANXhJaSzqT8A524DIdoRtOYJBIYj.pngpng
Tryck för större bild
  1. Rättigheter: Välj vilka rättigheter som är aktuella för detta abonnemang

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/WgtHtJoE9p3kckz2WQ4h7gSuZP78xVqzwElWh65e.pngpng
  1. Frysregel: Här kan du koppla en frysregel till abonnemanget som styr hur länge och av vem abonnemanget kan frysas. Läs mer om frysregler här. Väljer du ingenting kan er personal frysa ett abonnemang hur ofta och länge som helst.

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/ZUsjAeIgXPspvUWdBBl65Pv6KiKs6eTZbsbrnY5W.pngpng
  1. Försäljning och kampanj: Dessa fält kan lämnas tomma om ni inte vill erbjuda något kampanjpris eller liknande. Läs mer om det här.

Media:

1. Klicka på pennan bredvid "Huvudbild" för att ladda upp en bild som syns på webben/appen. Klicka här för att läsa mer om uppladdning av bilder.

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/eTOsVkab9KWfz1UMZPyR1nJsG48paEAJftn1atrU.pngpng

Anläggningar:

1. Klicka på pennan om ni vill att abonnemanget ska kunna säljas på fler anläggningar.

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/39XUsRE3wNQckuOnCAlXVWkYjgegWn4wgWBTwUSt.pngpng