Kreditera en faktura

Följ stegen nedan för att kreditera en faktura:

1. Gå till Back Office (blå modul) > Fakturering > Fakturor

2. Sök fram fakturan du vill kreditera. Du kan använda fälten nedan för att hitta den:

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/wT69n60oCY3exKuGDVclFwnZF4xumaCUNevocurz.pngpng
Klicka för större bild
  1. Markera fakturan och klicka på "Kreditera"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/qjNwcYSMXrzdTuj3xROSQeJLl86B3YwC2wJ5H66v.pngpng
  1. Låt båda rutor vara markerade om du både vill kreditera fakturan och avboka bokningen. Om du bara vill kreditera fakturan men inte avboka bokningen - bocka ur rutan under "Avboka". Se till att "Kvitta mot originalfakturan"-rutan är ibockad.

1. Om fakturan innehåller fler bokningar kan du välja att bara kreditera någon/några av bokningarna. Bocka isåfall ur de bokningar som inte ska krediteras.

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/JXam1yzUUv6NILTlWMRDhyQQegopv6mlQm4cAuyf.pngpng
  1. När du slutfört krediteringen skapas en kreditfaktura som spegelvänder bokföringen.

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/M0jfrTJrqmcXAgj0bs5gIMp28pOr4gPrZacpBMy3.pngpng