Felsökning RCP

Kan inte registrera kortmedgivande

1. Säkerställ att kortuppgifter är rätt samt att kortet är giltigt och försök igen

2. Säkerställ med kunden att deras bank tillåter återkommande kortbetalning eller om något behöver aktiveras för att det ska fungera

Billwerk + (Reepay)

Logga in i Billwerk (Reepay) portalen för att se mer information. I menyvalet hittar du "Kunder" där du kan söka upp specifika personer för att se vad som har gått fel. Tips! Använd chatboten för att få hjälp/förklaringar.

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/jJCYCZvKdBUhFzFnzHnNPw6geSaCSu2Mbjzo3ZU1.pngpng
Tryck för större bild

NetsEasy / NetAxept

Läs mer om detta här. Kontakta Nets i första hand vid större problem som ni inte löser själva.

Misslyckad dragning

1. Kontrollera felkoden på fakturan i BRP. Om du klickar på fakturan ser du även i text vad felet är. Oftast är anledningen "refused by issuer" vilket kan vara nekat av banken eller ej tillräckligt med pengar på kortkontot.

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/WHB8xa2Y39y1vPBGRbFl686oslyk3XiuVgjcrVFH.pngpng

Billwerk+ (Reepay)

1. Logga in i Billwerk (Reepay) portalen för att se ytterligare information om varför dragningen misslyckades. I menyvalet hittar du "Betalningar" där du kan söka fram specifika transaktioner och fakturor. Observera att fakturanumret inte är detsamma som i BRP. Klicka här för att läsa mer om de olika felkoderna.