Boka flera deltagare på tjänster

Följ den här guiden om du vill att era kunder ska kunna boka flera deltagare på en specifik tjänsteprodukt - exempelvis Personlig Träning för två deltagare samtidigt.

Först behöver du skapa en kapacitetstyp:

1. Gå till Configuration > Personal och resurser > Kapacitetstyper

2. Skapa en ny genom att klicka på plustecknet +

1. Detta är bara en etikett som senare kommer att användas för att koppla kapaciteten till resursen och tjänsteprodukten

När du har skapat kapacitetstypen behöver du lägga till den på resursen. Det är även där du bestämmer maxkapaciteten:

1. Gå till Configuration > Personal och resurser > Resurser

2. Klicka på resursen som kommer att läggas till på tjänsteprodukten

3. Skrolla ned och klicka på plustecknet + under "Kapacitet"

4. Välj kapacitetstypen du skapade tidigare och ange maxkapacitet (antal kunder som ska kunna boka tjänsten på samma tid)

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/Isq4qSrRsYZocKycjyX8oi3ixFapCtUUNjcpGW1J.pngpng
Tryck för större bild

Nu behöver du lägga till samma kapacitetstyp på tjänsteprodukten:

1. Gå till Configuration > Produkter > Produkter

2. Gå till tjänsteprodukten du vill kunna boka flera deltagare på

3. Gå till fliken "Resursbehov" > klicka på din tillagda resurs

4. Under "Kapacitet", lägg till din kapacitetstyp och markera rutan "Kan dela resurs".

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/7tNDEIPpzxAvwhqN6o5MHvwEhQLyfYlGVXD7s8V7.pngpng