Hur ställer man in en gruppaktivitet och gör den aktiv igen?

1. Gå till Resource planner > leta fram gruppaktiviteten

2. Klicka på gruppaktiviteten

3. Klicka på "papper och penna" ikonen

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/VtKfncWpj6sMlDupJSYSDV3aN8eKPyVU7wSyrcIA.pngpng
Klicka för större bild
  1. Klicka på "Ställ in"

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/tLrZDIauC9ugx63yMNTPhKAzsu8kwvusJMY1Apus.pngpng

OBS! Om det inte finns några deltagare bokade på passet när du ställer in det så försvinner gruppaktiviteten från schemat i Resource Planner. Finns det däremot deltagare bokade så finns möjlighet att återta passet och göra det bokningsbart igen, utan att det försvinner från schemat i Resource Planner.

1. Ange en anledning till att passet ställs in

2. Markera rutan för SMS eller e-post för att informera deltagarna om att passet är inställt

3. Klicka på "Ställ in aktivitet".

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/C3UxwvwoDaRvjLHf6ds1YXCB6h3wh1N6Gn60ydeZ.pngpng
  1. Eftersom gruppaktiviteten hade deltagare syns det fortfarande i Resource Planner men får nu ett kryss i vänstra hörnet som visar att det är inställt:

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/okT0Z3wu2CL3Npm0qfqrccXgHjlZKXiReKiWyOJC.pngpng

Om passet blivit inställt av misstag och du vill göra det aktivt samt bokningsbart igen:

1. Klicka på gruppaktiviteten > Klicka på "papper och penna" ikonen

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/AAY1x3VWHBJF2qyea3mSDNv8MMXIbn01u1cprCFA.pngpng
  1. Klicka på knappen "Återta"

2. Därefter frågar systemet om du verkligen vill återta passet och göra det bokningsbart igen. Klicka på "Ja".

https://helpcenter-io.s3.amazonaws.com/uploads/brp/rymDyivf30l9N4tyKtlaCJlpSg5HmeNaYSVkiQzr.pngpng
  1. Passet är nu aktivt och bokningsbart igen.